Корупційний Мозаїка: Депутат та Організована Група на Одеському Фронті

Корупційний Мозаїка: Депутат та Організована Група на Одеському Фронті

Прокурори з Одеської обласної прокуратури подали до суду обвинувальний висновок проти депутата Одеської обласної ради та чотирьох осіб, що входили до організованої групи. Їх звинувачують у фальсифікації документів, шахрайському заволодінні державним майном, підробленні службових документів та легалізації доходів, отриманих незаконним шляхом.

Під час слідства встановлено, що депутат розробив план незаконного збагачення, отримуючи право власності на нерухомість та земельні ділянки, які належали державі або територіальним громадам. Він залучив до цього свою дружину та вибирав спільних учасників зі свого оточення.

Ці спільники шукали об’єкти нерухомості — рекреаційні комплекси у курортних зонах області та вільні земельні ділянки для сільськогосподарського використання у різних ОТГ Роздільнянського району.

Після цього, за допомогою підробленої документації, вони оформляли право власності на ці об’єкти на ім'я своїх співучасників у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Протягом періоду з 2019 по 2023 роки звинувачені заволоділи 78 земельними ділянками загальною площею 271 гектар та рекреаційним комплексом Укрпошти на узбережжі моря в Затоці. Ці дії призвели до збитків у розмірі майже 24,6 мільйонів гривень для держави та територіальних громад.

Попереднє слідство проводилося Службою безпеки України в Одеській області, а оперативний супровід забезпечувалося Управлінням з боротьби зі злочинністю поліції в Одеській області.

18:45
2020
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!