Як агробізнес став жертвою масштабного шахрайства на 28 мільйонів гривень

Як агробізнес став жертвою масштабного шахрайства на 28 мільйонів гривень

Громадян обманули на велику суму в грошовому еквіваленті — 28 мільйонів гривень, шляхом махінацій з інвестиціями в агробізнес. Відповідно до розпорядження Дніпропетровської обласної прокуратури, було виявлено та оголошено підозру організатору та чотирьом учасникам злочинної угруповання у зв'язку з шахрайством особливо великих розмірів, а також утворенням, керівництвом та участю в злочинній організації (згідно зі статтями 27 частини 2 та 3, статтею 28 частини 4, статтею 190 частини 4, а також статтями 255 частини 1 і 2 Кримінального кодексу України).

Згідно зі слідчими висновками, місцевий «злочинний авторитет» організував злочинну угруповання. До неї були залучені керівник відділення банку, директор підприємства та двоє знайомих осіб. Вони, шляхом обману та зловживання довірою, пропонували потерпілим інвестувати свої кошти під високі відсотки у виробництво сільськогосподарської техніки аграрним підприємством. Після цього учасники угруповання не виконували свої зобов'язання щодо виплати відсотків та повернення інвестованих коштів. Протягом чотирьох років підозрювані привласнили щонайменше 28 мільйонів гривень.

Правоохоронні органи затримали їх за статтею 208 Кримінально-процесуального кодексу України. У рамках спецоперації було проведено 16 санкціонованих обшуків за місцями проживання, в офісних приміщеннях та автомобілях фігурантів на території Дніпропетровської і Кіровоградської областей. Було вилучено документацію, зброю, боєприпаси, розкішні автомобілі, мобільні телефони, банківські картки, комп'ютерне обладнання, конспекти, печатки та грошові кошти у різних валютах. Загальна вартість вилученого майна перевищує 20 мільйонів гривень.

Наразі підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави. Також вирішується питання про накладення арешту на їхнє майно. Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід – співробітниками Управління злочинності та розшуку Головного управління Національної поліції України за участю спеціальних підрозділів «Корд».

18:10
1905
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!