Працівника готельного бізнесу, впійманого з биткойнами на суму 2,5 мільярда доларів, визнано винним

Працівника готельного бізнесу, впійманого з биткойнами на суму 2,5 мільярда доларів, визнано винним

Працівника готельного бізнесу, впійманого з биткойнами на суму 2,5 мільярда доларів, визнано винним у відмиванні грошей

Повідомляється, що колишнього працівника готельного бізнесу в Сполученому Королівстві було визнано винним у відмиванні грошей у біткойнах (BTC) на суму понад 2,5 мільярда доларів у британському суді, який спеціалізується на серйозних справах про шахрайство.

Згідно з нещодавнім повідомленням BBC, Королівський суд Саутварка визнав Цзянь Веня винним у відмиванні грошей у біткойнах на суму 2,5 мільярда доларів після п'ятирічного розслідування, що включало вивчення 48 електронних пристроїв і тисяч цифрових файлів, багато з яких було перекладено з китайської мови.

Зміна життя Веня привернула увагу влади. У 2017 році вона перейшла від життя у квартирі над китайським рестораном у Лідсі до оренди будинку з шістьма спальнями у Північному Лондоні вартістю приблизно 21 420 доларів на місяць.

31 січня Cointelegraph повідомив, що саме спроба придбання особняка за 30 мільйонів доларів у Лондоні стала останнім тривожним сигналом для влади щодо розслідування її справи.

Повідомляється, що того ж року вона спробувала купити кілька дорогих будинків у Лондоні, але зіткнулася з труднощами під час перевірок на відмивання грошей, незважаючи на її заяви про те, що вона заробила мільйони на майнінгу біткойнів.

Пов'язаний: Влада Німеччини конфіскувала 50 тисяч BTC, пов'язаних з піратськими сайтами

Британська поліція заявила, що вилучення було «найбільшим у своєму роді у Великій Британії». Вень має ухвалити вирок 10 травня.

Головний прокурор CPS Ендрю Пенхейл підтвердив, що останнім часом цифрові активи активно використовуються у злочинній діяльності:

«Біткойн та інші криптовалюти все частіше використовуються організованими злочинцями для маскування та переведення активів, щоб шахраї могли користуватися перевагами своєї злочинної поведінки».

Однак нещодавній звіт Міністерства фінансів США суперечить поширеному твердженню влади про те, що криптовалюта є популярним вибором для відмивання грошей, стверджуючи, що готівка, як і раніше, є кращим варіантом.

8 лютого Cointelegraph повідомив, що Міністерство фінансів заявило, що злочинці та транснаціональні злочинні організації продовжують використовувати готівку.

Казначейство підкреслило анонімність та стабільність готівки як засобу платежу як основну причину, через яку вони залишаються кращим методом відмивання незаконних доходів.

09:00
1297
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!